Relax, Be Smart!


"Szemet gyönyörködtető!
... gáz, és elektromos láng még sohasem volt ilyen természetes..."

GÁZKANDALLÓKgáz ELEKTROMOS KANDALLÓKelektromos FA KÁLYHÁKfa

Faber

1844 óta...

Azt a céget, ami a mai holland Faber International BV. -t alapozta meg, - Jan Gerrits Faber alapította - a hollandiai Frankerben. A Slochteren-i földgáz mezők feltárása után a cég, a 60-as évektől elkezdte gyártani a gázüzemű fűtő berendezéseit. A Fabernek ezek az új termékei és technológiája hozta meg az igazi áttörést. Ezekben az években a Faber piac vezetővé vált a hagyományos kéményeket igénylő kandallók és kályhák piacán. 1996-ba mutatta be a Faber azt az új zárt üzemű technológiát amelyet később a piac számos gyártója is átvett és alkalmaz.

Glen Dimplex Group

2000-ben a Faber az ír Glen Dimplex Group tagja lett, amely a világ legnagyobb elektromos üzemű fűtőberendezés, és kandalló gyártója. A konszern több mint 9000 alkalmazottjával, több mint 2.1 milliárd Eurós forgalmat bonyolít le évente. A központon kívül a cégnek, Hollandiában (Heerenveen-ben) is jelentős gyártó üzeme van, és a Faberrel együtt, melynek Belgiumban és Németországban is vannak üzemei 16 további európai ország piacával is van kacsolata.

Faber Holland-Magyar kft

A.z 1993-ban alapított vállalat 1997. óta forgalmazza Magyarországon kizárólagos joggal a holland Faber cég gáz-, és elektromos kandallóit.
A közel 200 m2-es budapesti bemutatóteremben a legtöbb kandalló működés közben is megtekinthető. A cég által forgalmazott termékek megfelelnek a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak és rendelkeznek a forgalombahozatalhoz szükséges hatósági engedélyekkel.
A vállalat belsőépítészeknek, tervezőknek műszaki szaktanácsadást, tervezői segédletet, a biztonságos működéshez pedig az ország egész területén elérhető teljeskörű szervízszolgáltatást biztosít. A gázkadallókra 2011 november 1. óta kiegészített 5 éves alkatrész garanciát ad.